Unikalus ir ypač vertinamas simondsijų aliejus – veidui, kūnui ir plaukams

Unikalus ir ypač vertinamas simondsijų aliejus – veidui, kūnui ir plaukams

Yra begalės vertingų ir naudingų odos priežiūros aliejų, turinčių išskirtinių savybių. Vieni populiariausių  – argano ar kokosų aliejai, naudojami įvairiose grožio priemonėse. Tačiau ne ką mažiau veiksmingas ir sparčiai populiarėjantis yra ypatingas simondsijų arba kitaip jojobos aliejus.

Simondsijų aliejus gaunamas iš lotyniškai vadinamo Simmondsia chinensis augalo sėklų. Augalas dar vadinamas laukiniu lazdynu arba jojoba. Tai sausrai atsparus amžinai žaliuojantis krūmas, augantis Pietų Amerikos dykumose. 

Jau daugelį metų simondsijų aliejus yra žinomas dėl savo neįtikėtinų gydomųjų savybių – jis naudojamas opoms ir žaizdoms gydyti, tačiau pastaruoju metu jis vis labiau kelią skinasi ir kosmetikos srityje.

Simondsijų aliejuje yra daugybė vitaminų, antioksidantų ir priešuždegiminių savybių, tačiau iš kitų šį aliejų išskiria tai, kad techniškai jis yra ne aliejus, o vaško esteris. Ką tai reiškia? Jojobos aliejus – vienas vertingiausių augalinių aliejų (vaškų), naudojamų kosmetikoje, kuris yra labiausiai panašus į žmogaus odos išskiriamą aliejų (sebumą), todėl oda jį pasisavina kaip savo.

Dėl savo sudėties simondsijų aliejus tinka visiems odos tipams, net sausai ir jautriai odai, lengvai susigeria, saugo odą nuo dehidratacijos, žalingo aplinkos poveikio.

Veidui, kūnui ir plaukams

Veidui: simondsijų  aliejus turi drėkinančių, regeneruojančių ir stangrinančių savybių. Minkština ir suteikia elastingumo problematiškai, sausai, sugrubusiai (šiurkščiai) veido ir paakių odai bei vėjo nugairintoms lūpoms. Priemones su šiuo aliejumi galima naudoti po saulės vonių. 

Kūnui: unikalus aliejus stiprina apsaugines odos funkcijas, neleidžia odai prarasti drėgmės, tačiau jos neriebina. Ypač tausoja odą, gerai įsigeria.

Plaukams: norint pamaitinti, sudrėkinti plaukus ir pagerinti galvos odos būklę simondsijų aliejus – idealus pasirinkimas. Be to, tai vienas geriausių aliejų galvos odai gydyti.

Kodėl grožio priemonės su simondsijų aliejumi nusipelno atsidurti jūsų naudojamos kosmetikos rinkinyje?

·  Neužkemša porų

      · Puikiai drėkina

      · Veikia kaip antibakterinis ginklas

     · Atkuria odos elastingumą ir švelnumą (sausai ir pleiskanojančiai odai galima naudoti gryną aliejų)

      · Puikus makiažo valiklis – nedirgina akių ir nesukelia alergijos

      · Atgaivina plaukus, jie tampa spindintys

      · Drėkina galvos odą ir padeda išvengti pleiskanų

Prabangus simondsijų/jojobos aliejus yra puikus kosmetikos gaminių ingredientas, ypač tų, kurie gaminami iš natūralių medžiagų.

Rekomenduojame natūralios plaukų priežiūros linijos GREEN LINE produktus su simondsijų aliejumi. Juos galite rasti čia.